Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor. Tarihi Rüştü’nün fırınını ziyaret etmeyi unutmayın! 😊
Rüştü’nün Fırını, 1920’den beri birçok savaşlara tanıklık etmiş hatta karneyle satışların bile yapıldığı hala günümüzde var olan eşsiz yerlerden biridir. Bu tarihi fırın tam 4 kuşaktır hizmet vermeye devam ediyor.
Fırın olmasından dolayı sadece içerisinde ekmek olduğunu zannetmeyin, ekmek ile çok lezzetli pidelerde bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, kaşarlı pidelerin üstüne bir de harika bir Trabzon tereyağı da gelince karşınıza iştah kabartan bir görüntü çıkıyor. Görüntüsünden önce yapılırken kokusu bile insanı acıktırıyor.
Her sabah saat 5’te fırın açılıyor ve un, su, maya hemen hazırlanıp ekmekler yapılmaya başlanıyor. Oradaki İbrahim Usta’da ekmekleri pişirmeye başlıyor. İbrahim Usta 12 yıldır her sabah 5’te gelip ekmeklerini özenle pişirmeye devam ediyor, bize de bu ekmekleri yiyip damaklarımızı şenlendirmek kalıyor.
Düşünün ki o kadar güzel ekmekler yapılıyor ki birçok Avrupa’da yaşayan Türklerde gelip bizzat bu ekmeği alıp evlerine götürüyor. Türkiye’de olup da başka illerde yaşayan insanlar bile haftada bir gün uğrayıp ekmeklerini alıp evlerine götürüyor ve her hafta gelip ekmek almaya devam ediyorlar.
Eğer sizde ya yolunuz düşer ya da Trabzon’dan geçerseniz pidelerini mutlaka yiyin, eve giderken de ekmeğinizi almayı unutmayın.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.