40 yılı geçkin süredir açık bir Ağrı Lokantası. Usta Rıfat Özmen, Ağrılı ve aynı zamanda lokantanın sahibi.
10.30’da ilk porsiyonu kestiği döneri 14.30'a kalmadan tükeniyor. Lakin az yaptığını sanmayın, günlük 150-200 kilo arasında döner yapıyor ki bu rakamın dönerin memleketi olan Bursa'da tek bir dükkanda aynı gün satıldığını sanmıyorum.
100 kilo sığır etine 40 kilo kadar kuzu karıştırarak hazırladığı döner harcına, kışın hayvan olmadığı için dişi, yazın ise er hayvan kullanıyor. Kullandığı tüm hayvanların yaylaya gitmiş olması koşulunu da arayan Rıfat Usta yaprak gibi açtığı eti yoğurt, soğan, tuz ile terbiyeliyi 2 gün bekletip pişiriyor.
Tandır ekmeği ve zerzevatla servis ettiği döneri gerçekten lezzetli, bunda yörenin faunasının ve hayvanın yaylada otlamasının etkisi olduğu çok belli. Bununla birlikte ekşi ayranı da unutulacak gibi değil. Bu bölgeye bu lokanta için seyahat edilmeli.
Adres: Ağrı eski Van caddesi, 1301. Sk. No:22, Ağrı
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.