Pasto, en yakın dostlarımın fırınıdır. 4 kuşaktır, 130 yıldır ömrünü ekmekle geçiren bir ailedir; anne fırıncı, baba fırıncı, abla, ağabey, kardeş, yeğenler hep fırıncıdır. Dünya standartlarını belirleyecek nitelikte ekmekleri, yetenekleri ve bilgileri olduğu da aşikâr.
Ekşi Maya Ekmekler
Özellikle ekşi maya ekmekler konusunda çok iyidir. Geleneksel Anadolu buğdayları ile hazırlanan ve en geleneksel yöntemlerle pişirilen ekmekleri inanılmaz.
Bursa'dan dönerken mutlaka eve ekmek alın derim.17 yıllık ana mayadan ve gerçek 4 Anadolu buğdayından yapılan Kastamonu ekmeği, çavdardan yapılan Yıldırım Beyazıt ekmeği benim en sevdiklerim arasındadır.
Özellikle Pasto'nun hafta sonu çıkardığı bulla ekmeği ise tam bir efsanedir. Aslında geleneksel bir Kıbrıs ekmeği olan bulla, bence Kıbrıs'ta da bu kadar geleneksel haliyle artık yapılmamaktadır. Bulla ekmeği fırından çıkınca yanına bir kâse taş baskı zeytinyağı koyun yeterli, bence tadına doyamayacaksınız. Zira ekmeğin içinde gerçek Kıbrıs hellimi, çakızdez zeytini, kişniş, maydanoz, taze nane, taze soğan ve zeytinyağı var. Bu da onu çok çok lezzetli yapıyor.
Pasto'da ilave olarak kahvaltı da var. Bazlama içinde Erzurum kavurmalı tost, sarımsak ve yeşil soğanlı İspir mıhlaması, Gülay ablanın ev salçası, sebzeli Nuriş Hanım gözlemesi, Zeynel Usta'nın kahvaltılık sosları ve daha birçok yöresel ürün Pasto'da orijinal tarifleri ile yapılıyor. Bence burası için Bursa'ya gelinir ve geri dönülür.
Ha bir de Dilek abla var ki onu yazmaya gerek yok, o fırına gelince sizi bulur.
Adres: Akpınar, Hancı Cd No:6, 16160 Osmangazi/Bursa
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.