Kısık Ateş
Antalya-Muratpaşa

Meşhur 18’in Bağaçaları (Poğaçaları) 1940 - Antalya

Ramazan aylarının vazgeçilmezi.

gallery
Konum Bilgileri
Konum
Paylaş
  • 60B
  • 27
  • Kaydet
28.01.2019

Bağaça, Antalya çarşı mutfağı ve Ramazan gelenekleri açısından önem taşıyan bir yiyecek maddesidir. Bu yiyecek maddesini imal eden meslek erbabı ''bağaçacı'' olarak adlandırılır ve usta-çırak ilişkisi içerisinde nesilden nesile aktarılan geleneksel bir meslektir. 

Antalya Kaleiçi'nde lakabıyla anılan fırıncı en çok da Antalya usulü anılan bağaçaları ile biliniyor. Ramazan’da ise 1940'tan beri Antalyalılar geleneksel olarak onun ürünleri ile iftarını açıyor.

Un, şeker, tahin, çam sakızı, tarçın, nohut mayası ve tereyağı ile hazırlanan bağaçalar gerçekten çok, çok ama çok lezzetli.

Adres: Kılınçarslan, 07100 Muratpaşa/Antalya

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Rüştü’nün Fırını - TrabzonTarihi
Trabzon - Trabzon Merkez

Rüştü’nün Fırını - Trabzon

08 Mart 2018

Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor. Tarihi Rüştü’nün fırınını ziyaret etmeyi unutmayın! 😊

16B Görüntüleme
Şeref Dondurma - Tekirdağ
Tekirdağ - Malkara

Şeref Dondurma - Tekirdağ

29 Ağustos 2018

Şeref Dondurma tüm Trakya’nın ismini haykırdığı bir dükkan.

15B Görüntüleme
Özikizler Künefe - GaziantepTarihi
Gaziantep - Şahinbey

Özikizler Künefe - Gaziantep

25 Eylül 2018

Tarihi kökleri 10. yüzyıla uzanan yassı kadayıfa eski Arapça kaynaklarda rastlanır.

14B Görüntüleme