Ramazan aylarının vazgeçilmezi.
Bağaça, Antalya çarşı mutfağı ve Ramazan gelenekleri açısından önem taşıyan bir yiyecek maddesidir. Bu yiyecek maddesini imal eden meslek erbabı ''bağaçacı'' olarak adlandırılır ve usta-çırak ilişkisi içerisinde nesilden nesile aktarılan geleneksel bir meslektir.
Antalya Kaleiçi'nde lakabıyla anılan fırıncı en çok da Antalya usulü anılan bağaçaları ile biliniyor. Ramazan’da ise 1940'tan beri Antalyalılar geleneksel olarak onun ürünleri ile iftarını açıyor.
Un, şeker, tahin, çam sakızı, tarçın, nohut mayası ve tereyağı ile hazırlanan bağaçalar gerçekten çok, çok ama çok lezzetli.
Adres: Kılınçarslan, 07100 Muratpaşa/Antalya
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.