1965 yılında Kırca Salih köyünde 7 dönüm arazi üzerine konumlanan bu restoranın kurucusu İsmail Bey’dir bu işe ilk olarak babasının mesleği olan kasaplıkla başlamıştır. İsmail Bey, 65 yaşında kasap dükkanına genişleterek kendi kesip işledikleri ürünleri kendileri pişirerek misafirlerine sunma kararı almıştır. Kasap dükkanlarına ilave olarak restoran işletmeye karar vermişlerdir.Şu anda işletmesini 4. Kuşak olan Volkan Bey sürdürmektedir.
Mekanın duvarları İsmail Bey’in Kırca Salih’te çalıştığı döneme ait sinema afişleriyle süslenmiştir. Restoran’ın 800 kişilik bahçeli alanında; düğün, toplantı, yılbaşı vb. için kaliteli bir hizmet sunmayı ilke edinmişlerdir. Ayrıca restorana ait otelde 10 odalı konaklama alanı mevcut olması seyahat severler için hem dinlenip hem eğlenebilecekleri bir yer haline gelmiştir. Açık otoparkının olması ve kışın canlı müzik yapılması mekanın müşterilere sunduğu hizmetler arasındadır.
Mekanın en büyük özelliği etlerini kendi kasaplarından ve bölgenin hayvanlarından tercih ediyor olmalarıdır. Trakya’nın geleneksel ızgara ve mezelerini en iyi şekilde sunan nadir mekanlardan biri olan Volkan Et de, et dışında sucuk, köfte, koyun yoğurdu ve Hayrabolu tatlısı kesinlikle denenmesi gereken lezzetler arasındadır.
Ara sıcak olarak kuzu ciğerini yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca haftanın 5 günü kuzu tandır bulabilirsiniz.
Restoranda porsiyon servisi yoktur, kilo usulü hizmet verilmektedir.
Bunların yanı sıra kendi bağlarının üretimi olan Öküzgözü şarap ve Hardaliye, yemeklerin yanında baş eşlikçilerdendir. Bu keyifli ve kaliteli mekanı yakından tanımanızı tavsiye ediyorum.
Not: Hardaliye alkolsüz bir içecektir.
Adres: Edirne Çanakkale Yolu Üzeri, 22260 Kırcasalih/Uzunköprü/Edirne
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.