Adana'ya yolunuz düştüğünde kesinlikle uğranması gereken bir noktadayız... Burası tam anlamıyla bir lezzet durağı. Açıkçası kime sorduysak Yaşar Usta'yı tavsiye etti.
Koyulduk yola, Kaburgacı Yaşar Usta sanayi bölgesinde salaş mı salaş bir mekan.
İster ocakbaşına, isterseniz kendi masanıza oturur oturmaz bol çeşitli meze salata, bakırda ayran dilerseniz kendilerinin yapmış oldukları şalgam ve yağlı pidelerle masanız donatılıyor.
Gelelim kaburgasına, adı üstünde Kaburgacı Yaşar Usta bu işi büyük bir ustalıkla başaran bir isim. Sadece kaburgası bile apayrı değerlendirilmeyi hak ediyor…
Kaburga, kuşbaşı et boyutunda kesilerek şişlere bir et, bir yağ olarak diziliyor. Bu da ciğerdeki gibi kuyruk yağından değil, kaburganın kendi yağından yapılıyor. Kebabı ise özenle şişlere diziliyor ve kömür ateşinde ağır ağır pişmeye bırakılıyor.
Gerisini tahmin edersiniz ki, inanılmaz bir lezzet, etler tam anlamıyla lokum lokum :) Belki biraz yağlı bulabilirsiniz ama Yaşar Usta'nın hakkını vererek yaptığını unutmayın ve keyfini çıkarın.
Bizce, oldukça aç gitmeye özen gösterin. Afiyet olsun.
Adres: Yavuzlar Mh. 4070sk no:27 Aksantaş Toki İş Merkezi, 01220 Yüreğir/Adana
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.