Zümrüt’ten İkbal’e ...
1922’den günümüze başarı ile gelen bu işletmenin ilk kurucusu Salim Efendi’dir. Geçmişi oldukça eskilere dayanan İkbal Lokantası’nın aynı zamanda Atatürk’e kadar uzanan ilginç bir hikayesi de vardır. Bu hikayeyi anlatmaya başlamadan önce aslında lokantanın ilk isminin Zümrüt olduğunu söylemek isteriz.
1934 yılında Atatürk’ün Afyon’a gelişiyle dönemin valisi Ahmet Evrendilek ile yapılan ağırlamada Salim Usta’nın yaptığı yemekler servis edilmiştir. Atatürk bağ evinin bahçesine kurulan gösterişli masayı ve Salim Usta’nın yemeklerini öyle çok beğenmiştir ki ertesi gün Salim Usta’nın şehirdeki küçük lokantasına ziyarete gitmiştir. Bunun üzerine Atatürk'ün “Lokantanın adını bahtı ve önü açık anlamına gelen ikbal koy” demesiyle ismini İkbal olarak sürdüren Salim Usta, o zamandan bu zamana adını başarıyla taşımaktadır.
Zamanla Türkiye’nin en bilinen restoranlarından birisi olan İkbal, ününü hak eden birçok menü çeşitliliğine sahiptir. Özellikle yöresel yemekler için de iyi bir adrestir. Birçok leziz tencere yemeğinin yanı sıra patlıcanlı börek başta olmak üzere, manda kaymaklı ekmek kadayıfı ve kabak tatlısı bizim favorilerimiz arasına girmiştir.
Ek bilgi vermek gerekirse; bu lokantanın çalışma saatleri 06.00 ile 22.00 arasıdır. Mutlaka ziyaret etmelisiniz...
Adres: Burmalı Millet Cad./uzun Çarşı No:21, 03100 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar