Sadece sekiz masayla başlayıp şuan doksan masaya ulaşan bir esnaf lokantasıdır.
2012 Kasım ayından beri var olan, sadece sekiz masayla başlayıp şu an doksan masaya ulaşan bir esnaf lokantasıdır.
Bursa’da hiç kuru fasulyeci yok mantığıyla yola çıkarak burayı kurmuşlar. O kadar sevilmiş ki bir sene gibi kısa bir zamanda sekiz masadan doksan masaya ulaşmışlar.
Akşamları ve pazar günleri bu lezzetlerden mahrumsunuz ama onun dışında istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Ayrıca her gün 650-700 arası misafir ağırlıyorlar.
Bu esnaf lokantasını bildiğimiz diğer esnaf lokantalarına göre ayıran bir özellik var. Bu özellik yılın 365 günü gelin 365 adet farklı yemek yemeniz. Her gün 12 çeşit leziz mi leziz kuru fasulyeler çıkıyor ve mevsimine göre de değişiklik göstermektedir. Ayvalısından, kestanelisine ne canınız çekerse bulmak mümkün…
Tabi vazgeçilmez olan tas kebabı, patlıcan kebabı hafta da iki gün çıkmaktadır. Misafir geldiğinde masaya oturduğu an söylediği yemeklerden olduğu için bu kebapları hafta da iki gün hazırlanmaktadır. Bunun dışındaki tüm yemekler her gün değişmektedir.
Öyle ki dört yıl boyunca oraya gelip yemek yiyen misafirlerin bile hala tadına bakmadığı yemekler bulunmaktadır. Bu leziz fasulyeler diğer önemli özelliği tamamen yerli fasulyeler olmasıdır. Erzurum’da kendileri ektirmektedir. 10-12 ton fasulye lokantaya gelmektedir. Bunun 8 tonu ile tüm yıl yemekler pişirilirken, geri kalan fasulyeler keselere koyulup gelen misafirler alsın diye ayrılmıştır.
Bize de bu leziz yemekleri yemek ve eve giderken de fasulyemizi almak düştü. Kuru fasulye evlerimizin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Sizde Bursa’ya gittiğiniz de canınız bir tabak kuru fasulye çekerse hiç tereddüt etmeden gidebilirsiniz.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.