Antakya yemeklerinin Ankara’daki adresi!
Dafne Restoran adını mitolojik Nehir Tanrısı olan Peneus’un kızı Daphne’den alıyor.
Burada Antakyalı ustalar tarafından özenle hazırlanan birbirinden leziz Antakya yemekleri adeta şölene dönüştürülüyor. 3.5 dönüm arazi üzerine kurulu Dafne Restoran; 400 kişilik bahçesi, 200 kişilik kütük salonu ve 80 kişilik tarihi Ankara evi, 120 kişilik kış bahçesi ile iş toplantıları; özel yemekler ve organizasyonlarda misafirlerine hizmet sunuyor.
Dafne Restoran, Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerini en iyi şekliyle misafirlerine sunan keyifli bir mekan olarak ön plana çıkıyor.
Bizler de Ankara seyahatimizde bu güzide mekana uğramadan geçemiyoruz. Burada sunulan tüm yemekler Antakyalı ustalar tarafından özenle hazırlanıyor. Üstelik mekanın ambiyansı da oldukça şık.
Konu lezzetlere gelirse biz adını sıklıkla duyduğumuz “Lava Taşında Bonfile’yi” tercih ediyoruz. Dumanı üstünde tüten bonfile, lava taşında servis ediliyor ve her lokmanızda yumuşacık bonfilenin tadına varıyorsunuz. Gerçekten sunulan tabakların anlatıldığı kadar mükemmel olduğuna bir kez daha kanaat getiriyoruz.
Babagannuşdan muhammaraya, kırık zeytin salatasından patlıcan yoğurtlamaya, pastırmalı humustan kuru patlıcan dolmasına daha sayamadığımız birçok farklı mezeyle her damak tadına uygun seçeneklere sahip.
Ankara’ya yolunuz düşerse ister kahvaltı keyfi için ister ana yemek için mutlaka Dafne Restoran’a uğrayın, kış aylarında giderseniz de şömine başında kahve keyfi yapmadan buradan ayrılmayın.
Huzur dolu birkaç saat için şiddetle tavsiye ediyoruz. Hoşça kalın.
Adres: Aziziye Mahallesi Güvenlik Caddesi &, Karyağdı Sokak No:20, Çankaya/Ankara