Kaybolmuş kültürlerin ve unutulmuş lezzetlerin adresi...
Sizlere Çiya'dan bahsetmek istiyoruz. İstanbul Kadıköy'de Balıkçılar Çarşısı'nda konumlanan, mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşündüğümüz restoranlar zinciri. Tam üç farklı Çiya! Çiya Kebap, Çiya Kebap II ve Çiya Sofrası.
Aynı sokak içerisinde birbirinden uzaklığı yaklaşık 20'şer metreden ibaret. Peki, Çiya ne demek? Merak edip sorduk ve adı gibi yüksek dağ başlarını ve dağ çiçeklerini çağrıştırdığını öğrendik...
Çiya Kebap 1987 yılında pide, lahmacun ve kebap alanında faaliyete başlamış bir yer olup, Usta bir fırıncı olan kurucusu Musa Dağdeviren'in amacı sadece pide, lahmacun ve kebap yapmak değil, ilgi duyduğu farklı kültürlere ait mutfakların ülkemizdeki algısını değiştirmeye de çalışmak olmuş.
Kebap alanından, ev yemekleri alanına kadar inanılmaz bir çeşitliliğe sahip olan bu üç mekânın hiçbirini birbirinden ayıramayacaksınız.
Her biri ''Güneydoğu ve Doğu Akdeniz Mutfağı'' olarak tanımlansa da Anadolu'dan Mezopotamya'ya, Mezopotamya'dan Osmanlı'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya kadar uzanan zengin bir coğrafyanın kültürlerini yansıtarak gelenek, görenek ve inançlarına uygun lezzetlerin sunulduğu etkileyici özelliklere sahip, kendisini kanıtlamış lezzet duraklarıdır.
Kültürel mirasların sahiplenilerek korunmasına yönelik uygulamaların en güzel örneklerinden biri olan Çiya'yı ilk fırsatta ziyaret etmenizi öneriyoruz. Eminiz çok beğeneceksiniz.
Adres: Caferağa, Güneşli Bahçe Sok, 34710 Kadıköy/İstanbul
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.