Normal süt helvasinin recetesi var mi acaba sizde chefim
Merhaba, tahinli süt helvası reçetemiz var. :) uygulamadan reçeteyi bulabilirsiniz. Instagram sayfamızdan da yapılışını izleyebilirsiniz.
Merhaba Vildan ŞefimBen amatör mutfak sevdalısı Hakan Dutlu.Tariflerinizi beğeniyor ve evde yapmaya çalışıyorum.Turta ve - veya tart tariflerinin hamurunda iki farklı görüşe rastlamaktayım.Birincisinde kullanılan tüm malzemelerin soğuk olması tavsiye edilirken,ikincisinde oda sıcaklığında olması tavsiye ediliyor?Sizin görüşünüzü sormak isterim Şefim?İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla
Merhaba Hakan Bey, öncelikle teşekkür ederim. Ben soğuk malzemelerle yapmayı tercih ediyorum. Soğuk malzeme kullanımı tart hamurunun daha gevrek olmasını sağlar. Hatta hamuru hazırlarken el ısımızla yağı eritmemek için bir hamur kesici de kullanabiliriz. Pişirmeden önce soğutulmasının sebebi hamurun pişene kadar şeklini koruyabilsin, pişerken tereyağının buharı çıkabilsin ve gevrek bir hamur elde edilsin diyedir. Aslında oldukça uzun bir konu. :) Belki ilerde sadece bu konuyu işleyeceğimiz bir içerik hazırlarız. Ben de ilginize teşekkür ederim, sevgiler.
Merhaba, yeşil elmalı turtayı aynı reçete ile kırmızı elma ile de kullanabilir miyim? Bir farklılık/sorun olur mu?
Merhaba, yeşil ekşi elmanın verdiği tat ve kırmızı elmanın verdiği tat tabii ki farklı olacaktır. Yarı yarıya da kullanabilirsiniz. Ama tamamını kırmızı elma ile de yapabilirsiniz tabii ki :)
Merhaba Vildan hanım öncelikle nasılsınız umarım iyisinizdir herşey yolundadır benim sizin bana yardımcı olabilceginiz bir sorum bir ricam var daha doğrusuKiş tarifine ihtiyacımm var şayet yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
Merhaba Seher Hanım, çok teşekkürler. :) Uygulamada 10'a yakın kiş reçetesi var. Hepsi de önemli şeflerimiz tarafından hazırlanmış. Bence bir göz atabilirsiniz. :)
Merhaba ben menekşe size bir sorusormak istiyorum. Akşamda yaptığımızizmir bombasının üzerinden bir gün geçse içindeki çikolata donar mı?
Merhaba Menekşe Hanım, içerisinde kullandığınız çikolata veya hazırladığınız reçeteyi bilmeden bir şey diyemem. Ama soğuk satılıp, servis edilirken mikrodalgada ısıtılıp tekrar akışkan hale getirildiğini biliyorum.