Kısık Ateş
Kadir Akkuş
Kadir Akkuş

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


İş Deneyimleri

Güral otel - Pasta yardımcısı - stajHaziran 2019- Ağustos 2019
Palmiye yemek - Aşcı yardımcısıEkim 2019- Şubat 2020

Okul Bilgileri

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi - AşcılıkEkim 2017- Temmuz 2019
4 yıl önce

Nevzine Tatlısı(10 kişilik)

Malzemeler
125 gram tereyağ
100 ml sıvı yağ
100 ml süt
100 ml tahin
150 gram dövülmüş çeviz
3-4 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
75 ml üzüm pekmezi

Yapılışı
*İlk önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alıyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
*Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limonu koyuyoruz ve kaynama süresi 8 dk ulaşınca ocaktan alıp pekmezi ilave ederek soğumaya bırakıyoruz.
*Hamuru için karıştırma kabına sıvı malzemeleri dökerek karıştırıyoruz.
*Unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
*Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuruyoruz.
*Ele yapışmıyacak hale gelince hamuru cevizleri ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.
*Tepsimizi yağlayıp hamuru içine eşit şekilde paylaştırarak yayıyoruz.
*Önceden ısıtılmış 170 derecefırında 40 dakika pişiriyoruz.
*Fırından çıkardıktan sonra şerbeti ilave ederek en az 3 saat dinlenmeye alıyoruz.

user feed images
4 yıl önce

Trabzon kurabiyesi
(10-15) kişilik

Malzemeler
*200 gr terayağı oda sıcaklığında
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 adet yumurta
*1/2 su bardağı sıvı yap
*1/2 su bardağı süt
*1,5 su bardağımısır unu
*4-5 su bardağı elenmiş beyaz un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*40 gr kakao
Yapılışı
1- Terayağı ile şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın
2- Sıvı yağı ve yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma iyice yedirin
3- Kalan bütün malzemeleri ilave edin iyice yoğurun
4- Ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edin
5- Elde ettiğiniz hamuru 2 ye bölün ve bir parçasını kakao ile yoğurmaya devam edin
6- Oluşan 2 parçayı uzun şerit halinde şekli vererek birbirine dola ve ceviz büyüklüğünde bıçak yardımı ile parçalara ayır
7-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
8- Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk pişir.

user feed images
4 yıl önce

Sütlü Revani
(6-8) kişilik.

Malzemeler:
• 5 adet yumurta
• 5 çorba kaşığı toz şeker
• 5 çorba kaşığı tepeleme un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Not: İsteğe bağlı içine portakal veya limon kabuğunda rendeleyebilirsiniz .

Sütlü Şerbeti İçin:
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt (şeker ile kaynayacak)
• 1,5 su bardağı soğuk süt (sonradan ilave edilecek)

Not: Yerken ağıza süt tadı gelmemesi için sütün ölçeğini iyi ayarlamak lazım.

Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanladıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sütlü şerbeti için şeker ile sütü tencerede birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 bardak soğuk sütü ekleyin. Karıştırın. Sütlü (süt kesilirse şaşırmayın, işleme devam edin) şerbetiniz hazır. Pişen keki fırından alın, ılınınca kare şeklinde dilimleyin. Ilık sütlü kestirmeyi de kekin üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

user feed images