Kolay Çilekli Pasta
Kolay çilekli pasta tarifi, nasıl yapılır? Kek üzerinde çilekli puding ve çilek parçaları ile hazırlanan nefis bir lezzet.
Yaklaşık 20 dilim
pratik
40 dakika
Malzemeler
Hamur:
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta (orta boy)
1 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
Üzeri için:
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
3 su bardağısüt
Süslemek için:
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
çilek
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık
Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme
Margarini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip orta devirde 1 dakika çırpın. Öğütülmüş fındığı ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve servis tabağına alın.
3
Süsleme ve servis
Sütü tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırın ve kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyip böğürtlenli sos ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun