Kısık Ateş
Hakkı Gök
Hakkı Gök
Gastronomi ve Mutfak sanatları

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

İstanbul Gelişim Üniversitesi - Gastronomi ve mutfak sanatlarıHaziran 1917
Hakkı Gök
Hakkı Gök
Gastronomi ve Mutfak sanatları
4 yıl önce

Çilekli Tart Tarifi 👌🏻
Malzemeler;
-Tart hamuru-

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 Cl su
    Hazırlanışı;
    Ununuzu bi kaba alın ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağınız küpler halinde kesip hamura ilave edin elinizle çok baskı uygulamadan yağ ve hamuru birleştirin minik minik taneler oluşturmaya çalışın yumurta ve diğer ürünleri katıp tezgahın üzerine alın hafif bastırarak katlama yöntemiyle milföy hamuru yapar gibi hamuru bağlayın daha sonra 30 dk kadar dolapta dinlendirin.
    Dolabınızdan aldığınız hamuru açarken nazik davranın hamurunuza altına ve üstüne ün dökmeyi unutmayın .
    Tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın ve hamurunuzu içerisine alın kalıbın fazlalıklarını kesin.
    İçerisine yuvarlak bi yağlı kağıt kesip içine yerleştirin ağırlık yapması için ya nohut yada fasülye ile doldurun.
    180 derece 40-45 dakika kadar pişirin soğumadan kaptan çıkartmayınız.
  • Krem Patiseri-
    Hazırlanışı;
  1. 500 ml süt
  2. 3 yumurta sarısı
  3. 80 gram şeker
  4. 20 gram un
  5. 20 gram Mısır nişastası
  6. 50 gram tereyağ
  7. 1 paket vanilin
    Hazırlanışı;
    Sütünüzü ocağınıza alınız kaynatmıyor başlayınız. O sırada 3 yumurta sarısı ve şekerinizi bi kaba alın ve 5 dakika kadar çırpın. (rengi açılana kadar )
    Çırptığınız karışıma un ve nişastayı ekleyiniz.
    Ocaktan kaynayan sütününüzü alın karışımınıza yavaş yavaş çırparak ekleyin 2 kepçe kadar ekleseniz yeterli yumurtanın pişmemesi için hiç durmadan çırpmalısınız!
    Tüm karışım geri kalan süt içerisine alın ve çarpmaya devam edin.
    Tekrar ocağa alınız o sıradada çırpmaya devam edin kıvam alana kadar.
    Kıvam alan pastacı kremamımızı ocaktan alıp tereyağ ve vanilini ekleyip 3 dk kadar daha çırpalım.
    Üzerine streç yapıştıralım kabuk bağlamaması için ve soğumaya alalım.

Soğuttuğumuz kremamızı ve tartımızı alalım kremayı tart hamurunun içerisine olabildiğince düz bi şekilde yayalım.
Ganaj Yapımı için;
•150 gram sütlü çikolata
•50 gram krema
•25 gram tereyağ

Kremayı sos tavasına koyun biraz pişmeye başladığında çikolataları ekleyip karıştırın.
Ardından karışımınızı bi kaba bırakın soğumaya başladığında tereyağını içine atıp karıştırın ve soğuması için dolaba bırakın çokonat kıvamı alması gerekiyor.

Tüm sosları tek tekdöküp bi sos soğumadan diğerini eklemeyelim.
Üzerini ben bu şekilde süsledim süsleme kısmını sizin zevkinize bırakıyorum 🙏
Afiyet olsun 🎉

user feed images
user feed images