Kısık Ateş
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen

Hakkında

İ.M.K.B kız meslek lisesi gıda bölümü mezunuyum.Aynı zaman da 5 senedir butik pastacılık yapıyorum.İlk olarak okullar arası düzenlenen pasta yarışmasın da 1. Oldum 2016 yılın da Samsun da düzenlenen yarışma da şeker den çiçek aranjmanı kategorisinde altın madalya alıp 1. Oldum ayrıca IKA CULINARY OLIMPICS best in show ödülünü alarak Almanya da katılım belgesi aldım.2016 yılın da İzmir çikolata festivalin de çiçek aranjmanı ile katılıp jüri özel ödülünü ve 2017 Samsun da düzenlenen yarışma da kutlama pastasın da gümüş cupcake,kurabiye ve çiçek kategorisin de bronz aldım.2018 yılında uluslararası gastronomi festivali yarışmasın da şekerden çiçek kategorisin de 1. Olup altın madalya alıp kutlama pastasında bronz aldım. Şu an Tuzla Halkeğitim Merkezin de aşçılık ve pastacılıkeğitmenliği yapıyorum.


İş Deneyimleri

Tuzla Halkeğitim Merkezin de Aşçılık ve Pastacılık öğretmeni - ÖğretmenEkim 2017
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
4 yıl önce

NOEL KÜTÜK PASTA : 4 adet L yumurta 1 su bardağı şeker 1 vanilya 1 kabartma tozu 1 su bardağı un bir cimcik tuzYAPILIŞI : yumurta şeker ve vanilin hep birlikte yumurtalar beyazlayana kadar çırpılır. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirin kürdan testi yapın fırından çıkarttıktan sonra nemli bezin üzerine kekinizi alın üzerine tekrar yağlı kağıt koyup hemen rulo sarın 2 dk yeterli olur bu şekilde soğutun ganaj için 250 gr sütlü çikolata 250 gr krema portakal rendesi labne veya mascarpon ayrıyetten bitter çikolata ve süsleme için kokina kozalak şeker hamurundan mantarlar üzerine pudra şekerikremanızın içerisine portakal kabuğu rendeleyin ve ısınma noktasına gelince ocaktan alın ve süzün içerisine sütlü çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın soğutun daha sonra mascarpon veya labne ilave edip çırpın soğutun bu işlemi keki yapmadan önce yaparsanız daha iyi bir form yakalarsınız kekinizin arasına sürün ben kestane şekerini çok yakıştırıyorum içerisine deneyin mutlaka ve rulo şeklinde sarın kütük görüntüsü vermek için verev iki parça kesin biri yan tarafa diğeri üzerine ve kalan kremadan heryerine sürün çatalla çizikler atın dondurun üst tabaka için bitteri benmari eritip yağlı kağıda dökün ve sarın dfrize atın çıkarında kağıdı açtıktan sonra kırıkları göreceksiniz ve pastanızın üzerine yerleştirin ve bahsettiğim ürünler ile süsleyin en son kar görüntüsü için pudra şekeri serpin.Afiyet olsun 😋

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
4 yıl önce

KEPEKLİ ROL EKMEK: 138 gr içme suyu 18 gr maya 25 gr zeytinyağ 200 gr un 50 gr ince kepek 7 gr tuz 4 gr şeker.YAPILIŞI: öncelikle mutfak şefinin kanca ucu veya kürek ucunu kullanarak içerisine unları eleyin şekeri tuzu ilave edin daha sonra yaş mayayı ufalayın karıştırın ve zeytinyağını suyu ilave edin hamur toparlanana kadar karıştırın daha sonrabezelere ayırıp tepsiye aralıklı şekilde dizin ve üzerini streçleyin mayalanması için 170 derecede 15 dk kadar pişirin fırınınızın içerisine muhakkak bir tas içerisine su koyun. Afiyet olsun😋

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
4 yıl önce

MACAR BÖREĞİ : 4 yumurta 250 ml sıvı yağ 500 gr yoğurt 150 gr sert peynir 700 gr un 10 gr tuz 20 gr şeker 8 gr karbonat 10 gr kabartma tozu dereotu , maydanoz veya taze soğan fırın derecesi 170 derecede 30 dk.YAPILIŞI : yumurta ve sıvı yağ çırpın daha sonra yoğurt ekleyin kuru malzemeleri birleştirip eleyerek ilave edin yeşilliklerden hangisini tercih ediyorsanız katabilirsiniz peyniri de ezip ilave edin ve yağladığınız tepsiye dökün bu esnada önceden fırınınızı ısıtın ve ürünü pişirin. Afiyet olsun 😋

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
4 yıl önce

YENi YIL KURABİYE TARİFİ.Malzemeler: 226 gr tuzsuz tereyağı 1 yumurta 1 silme çay kaşığı tuz 220 gr şeker 510 gr un 1 vanilin veya likit vanilya istediğiniz baharatlar ( badem arıması , tarçın,zencefil vs.).YAPILIŞI: Tereyağ ve şeker çırpılır yumurta ve tuz eklenir sonra vanilya ve un elenerek eklenir eğer kakao lu yapılacak ise un miktarından düşürüp kakao koymalısınız aromalar dan sadece bir tanesi konulur ve hamur toparlanır sitreç ile sarılıp 30 dk buzdolabında bekletilir daha sonra 10 dk oda sıcaklığına getirilip iki yağlı kağıt arasında açılır daha sonra şekil verilip tekrar tepsi ile dolaba konulur 10 dk yeterli olur bu esnada fırınınızı 160 derecede fansız ısıtmaya alın ve çıktıktan sonra dikkat li bir şekilde fırın telinin üzerine alın orada soğusun sonra ister şeker hamuru ile kaplatın isterseniz royal ıcıng uygulayın afiyet olsun 😋

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
5 yıl önce

Semizotu salatası: 1 adet semizotu 10 haşlanmış mantar 80 gr keçi peyniri yarım dolmalık sarı biber yarım dolmalık kırmızı biber 7-8 adet yeşil zeytin 5-6 adet taze reyhan pulbiber kekik karabiber zeytinyağı limon portakal.Yapılışı: semizotu nu temizleyip salata kasenize yerleştirin haşladığınız mantarları kapia biberi ve sarı biberi iri doğrayın reyhan elinizle iri parçalara bölüp yerleştirin baharatlarını serpin en son sosunu hazırlayın zeytinyağ portakal limon duyu ve tuzu karıştırıp homojen olacak şekilde çırpın salatanızın üzerine ilave edin afiyet olsun 😋

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
5 yıl önce

Cupcake: 3 yumurta,150 gr tereyağ,100 gr pudraşekeri,250 gr un,25 gr süt,7 gr kabartma tozuYapılışı: Tereyağ ve pudraşekeri çırpılır yumurtalar teker teker ilave edilir süt eklenir un kabartma tozu eleyerek fold edilir drop çikolata ekleyebilirsiniz179 derecede alt üst olarak 20 dk pişirin benmari usulü çükolata akıtın. Afiyet olsun 😋

Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
5 yıl önce

LİMONATA.Malzemeler: 5 lt su 5 adet portakal 10 adet limon 700 gr şeker taze naneYapılışı: Taze nane yaprakları ve şeker iyice yoğrulur portakal ve limon kabuğu rendesi ilave edilir limon ve portakal suyu sıkılır 5 lt su eklenir ve dinlendirilip süzülür

user feed images
user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
5 yıl önce

BEZE.Malzemeler: 400 gr toz şeker 200 gr yumurta akıYapılışı: Yumurta akı ve toz şekeri benmari usulü kireç görüntüsü olana kadar çırpın. Sonra mixer ile çırpmaya başlayın mereng koyu kıvama geldiğinde krema torbasına alıp sıkın 100 derece 1 saat pişirin fırının içinde soğutun

user feed images
Gülşah Uçar
Gülşah Uçar
Öğretmen
5 yıl önce

Türk kahveli brownie cookieMalzemeler: 250 gr kırık badem 190 gr bitter kuvertür 70 gr tereyağ 70 gr un 5 gr kabartma tozu 2 adet yumurta 200 gr damla çikolata 160 gr toz şeker 4 gr türk kahvesiYapılışı: Tereyağını ve çikolatayı beraber eritmiksere alıp şeker ekle yumurtaları ekleyip kabart türk kahvesi ve tozları ekle damla çikolata ve bademleri ilave edip tamamla 180 derecede 12 dakika pişir.

user feed images