Choco Turta
#yasaruniversitesi
#pinarlatatlidokunuslar
4 kişilik
Turta hamuru için:
•120 g Pınar Tereyağı
•60 g Şeker
•220 g Un
•1 adet Yumurta
•5 g Şekerli Vanilini
Chocolabneli dolgu için:
•180 g Pınar Chocolabne
•70 g Pınar Ekşi Krema
•20 g Pudra Şekeri
Vişne Sosu:
•200 ml Vişne Suyu
•25 g Toz Şeker
•8 g Mısır nişastası
•Tereyağı, şekeri bir kapta yoğurun.
•Un, yumurta ve vanilini ekleyip, yoğurmaya devam edin. Toparlanan hamuru 15 dakika dinlendirin.
•Dolgu için: Choco labne, Ekşi Krema ve pudra şekerini karıştırın.
•Vişne Sosu için sos tenceresinde vişne suyu, şeker ve nişastayı karıştırın, ocağa alın ve pişirin.
•Fırını 180°C'de ısıtın.
•Unladığınız tezgaha dinlenen hamuru alın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, yağlanmış olan turta kalıplarına yerleştirip kenarındaki fazlalıkları alın, hamura çatalla delikler açıp fırında 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
•Soğuyan turtaların içlerine Choco labneli dolguyu koyun. Üstüne vişne sosunu koyun.
•Kenarlarından çıkan fazla hamuru merdane yardımıyla açıp şeritler halinde kesin.
Kestiğimiz şeritleri hazırladığımız turtaların üzerine kafes şeklinde süsleyin.
•Tekrar 180°C'de üstü renk alana kadar 15 dakika pişirin.
Soğuyan turtaların üstüne pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.