Kısık Ateş
Esra Pehlivan
Esra Pehlivan

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

4 yıl önce

Lotus’lu Magnolia

Malzemeler

*1000 ml. Pınar Süt
*180 gr. Toz Şeker
*60 gr. Un
*20 gr. Buğday Niastası
*10 gr. Vanilya

  • Lotus Bisküvisi

Kreması için;

250 ml Pınar Süt
75 gr. Krem Şanti
200gr. Pınar Labne
200 gr. Pınar Krema

Nasıl Yapılır?

Pişirme tenceresine süt , yumurta sarısı, un, nişasta ,şeker alınarak mikserle yada el blendırıyla çırpılarak orta ateşteki ocağın üzerine alınaraksürekli karıştırarakpişirilmeye başlanır. Muhallebi göz olup kıvamlanınca ocağın altı söndürülerekvanilyası ilave edilerek , soğumaya bırakılır.
Soğutulurken mutlaka ara ara karıştırılarak üzerinin kaymak tutmaması sağlanır.

Krema Malzemeleri

  • 1 su bardağı sütile 1 poşet krem şanti mikserde çırpılarak kıvamlanınca bir kenara alınır .

    • Ayrı bir kapta,200 gr.Pınar Labne peyniri ve200 gr.Pınar krema beraber çırpılarak bir kenara alınır.
    • İlk yaptığımız muhallebi karışımı soğumuş iseönce krem şantili karışım ilave edilerek çırpılır.
  • Daha sonra kremalı labne peynirli karışımilavesiyle mikserde döndürülür.
    Buzdolabına alınır ve bu arada meyveler hazırlanır.

    300 gr.çilek boyuna kesilir.
    1 su bardağı tepeleme bütün fındık.
    1 paket Lotus bisküvisi (robottan geçirilmiş).

Magnolia pudingiküçük servis kasesinin içine bir miktar dökeriz.
Üzerine robottan geçirilmişLotus bisküvi tozundan serpiştirip bir miktar fındık da üzerine attıktan sonra doğranmış çileklerle kasenin tüm yan duvarlarını yanyana çileklerledizeleriz .
Tekrardan magnolia puding koyarak kasenin üzerini doldururuz üzerine tekrar Lotus bisküvisi tozu serpiştirip fındıklardan atarak tam ortasına da çilek koyup servise hazır hale getirmiş oluruz .Buzdolabında biraz bekletilip ilramınızı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

user feed images