Kısık Ateş
Emre Tuna
Emre Tuna
Izgaralar,Tavalarr

Hakkında

Özgüven,Merak ,Seni Bu macerada İyi Bir yerelere Getirir..👍😉


İş Deneyimleri

BIG CHEF - SousCHefAralık 2016- Ağustos 2019
BORTAR GROUP - AŞÇIOcak 2020- Nisan 2021

Okul Bilgileri

Anadolu Üniversitesi - GastronmiNisan 2016- Haziran 2020
Emre Tuna
Emre Tuna
Izgaralar,Tavalarr
3 yıl önce

Almanlarin Geleneksel Tatlısı Berliner diger adıyla Alman çöregi
Hamuru için
×380 gram un
×(3 su bardağı) 180 mililitre süt (odasıcaklığında)
×(1 su bardağı)50 gram toz şeker
×(2.5 yemek kaşığı)
×1 paket instant maya
×40 gram yumuşak tereyağı
×(2 yemek kaşığı) 3 adet yumurta sarısı
×Bir çay kaşıgı Tuz
Not :Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hamurüstü için 1 su bardagi çilek Marmelatı
Yapışı:
Hamur için Listede belirttigimiz Malzemeleri derin bir kap ta yoguruyoruz. Ele yapışıcak kıvamda Sonra dolabimiza Koyupminumum 45 dakika. Dinlendiriyoruz eger dolabımızın mayalanma Ayari yok ise hamurun ebati 2 katina cikana oda sicakliginda ustu kapali bir sekilde bekletiyoruzmayalanmis hamurumuz Hazir Hale geldiginde önceden unlayi hazirladigimiz tezgahımızda merdane yardımı ile açıyoruz (2 cm kalınlıgında )açtığımız hamurları Bardak. Yardımı ile yuvarlak kesimler yapiyoruz ardından bi 10 -15 dakka daha mayalandırıyoruz sonrasında orta ateşte yagda kızartıyoruz Tercihenyarı 3/1 tereyağ 2 si çiçek yagı kullanıyorum her iki tarafı kızaran Hamurunuzunsogumasini bekletelim sonrasinda marmelatini verelimardından pudra şekerini her tarafina serpistirerek servis ediyoruz Ve afiyet olsun :)

user feed images