Kısık Ateş
Emine Bolatkale
Emine Bolatkale
Mutfaktaki öğrenci

Hakkında

Hayatım boyunca kendimi aradım 1 üniversite bıraktımŞuankültürel miras ve turizm okuyorumkendi yolumu çeşitli mutfak kültürlerini okuyarak öncehayal ettim 11aydırmutfaktayimruhuma mutfakiyi geldi şuanhedefimiversite değiştirdim. Kamu yonetimini Emine'nin bahçesi isimli butik kafemi açmakÇocuklarımızın hayallerinesahip çıkalım🌹🥀☀️🌈

Emine Bolatkale
Emine Bolatkale
Mutfaktaki öğrenci
5 yıl önce

Kahramanmaraşusulü orijinal kuru dolma

20 adet patlıcan

20 adet biber

10 adet salatalık kurusu

2 yemek kaşığı sumak ekşisi

2 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı nane

1 yemek kaşığı kekik

1 demet maydanoz

1 su bardağı zeytin yağ

Hazırlanışı

Öncelikle. kuru soğanlarımızı rondodan geçirelim. ( süzgece koyup üzerine tuz atalım ve bol suyla yıkayalım )

İnce ince maydanozlarımızı doğrayalım.

Tencereye yağı ekleyelim.

Soğanları tencereye bırakalım.

Kısık ateşte soğanları kavrulunca salça, tuz, yaprak biber atıyoruz ve sumak ekşisini. salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve pirinçleri ilave ediyoruz.

Üzerine yarım litre sıcak su ilave ediyoruz.

Pirinçler suyunu çekinceye dek iç pilav kıvamında olacak ocaktan alınca maydanoz ,kekik ve naneyi ekliyoruz.

Oda sıcaklığına gelince dolduruyoruz ve sosunu ekliyoruz ve dolmanın üzerinesosunu ekliyoruz
ayrı. Bir sos kasesinde2 subardagi. Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sumak ekliyoruz.
2 taşım pisirmedensonra 1 saat bir saatkısık ateşte pişiriyoruz Pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.