Şilleki Tatlısı (Şanlıurfa Yöresi)
Malzemeleri
Hamuru için:
8 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 adet vanilya
1 gram kuyruk yaği (tavayı yağlamak için)
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sade yağ
İçi malzeme
1 kase ceviz
Üzeri için:
Fıstık içi
Şilleki Tatlısı (Şanlıurfa Yöresi) Tarifi'nin Yapılışı
Un, su ve tuzu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz .Krep hamurundan biraz koyu bir kıvamı oluyor.
Kuyruk yağını tavaya sürüyoruz ve krepleri yapmaya başlıyoruz.
Toplam sekiz tane krebimiz oluyor.
Dört tanesini alt kata koyup cevizi döküyoruz.
Daha sonra kalan dört taneyle de üzerini boşluk kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
Şerbetinin sıcak olması gerekiyor.
Bu yüzden krepleri yaptıktan sonra yapabilirsiniz.
Şeker, su ve sade yağı kaynattıktan sonra 10dakika bekletip dilimlediğimiz tatlının üzerine döküyoruz.
Son olarak da fıstık içiyle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)