Kısık Ateş
Blog

Zest Nedir?

Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊

Zest Nedir?
Paylaş
  • 1B
  • 11
  • Kaydet

Zest Nedir?

Günümüzde pek çok tarifte kullanılan bu kelime; portakal, limon gibi turunçgillerin en üst tabakasındaki parfümlü ve aromalı dokuyu ifade etmektedir. Narenciye ve turunçgillerin renkli kısmı, aroma ve lezzet sağlayan doğal yağlar içerdiği için rendelenerek aroma verici olarak kullanılmaktadır.

Zest, tatlılardan tuzlulara, salatalardan soslara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Limonlu kekler, portakallı soslar, marinasyonlar ve limonlu makarnalar gibi pek çok tarifte lezzeti artırmak, kokuyu güçlendirmek ve taze bir tat katmak için kullanılmaktadır.

Zest Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Zest yaparken dikkat edilecek noktalardan biri narenciyelerin beyaz acı kısmını almadan sadece renkli kısmını çıkarmaktır.
  • Zest, en taze ve aromatik haliyle hemen kullanılmalıdır. Hazırladıktan sonra hızla aroma kaybedebileceğinden, bekletmekten kaçının.
  • Taze zest en iyi lezzeti verir, ancak kalan zesti hava geçirmez bir kapta birkaç gün buzdolabında veya dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Poche (Poşe) Nedir?

Poche (Poşe) Nedir?

04 Eylül 2024

Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

1B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deep Fry Nedir?

Deep Fry Nedir?

05 Eylül 2024

Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

1B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Santoku Nedir?

Santoku Nedir?

10 Eylül 2024

Santoku nedir? Santoku hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Japon mutfak kültüründen doğan bu çok yönlü bıçağı keşfetmek ve daha fazlasını öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!

1B Görüntüleme