Santoku nedir? Santoku hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Japon mutfak kültüründen doğan bu çok yönlü bıçağı keşfetmek ve daha fazlasını öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!
10.09.2024Santoku Nedir?
Santoku, Japon mutfağından gelen bir tür bıçaktır. Japonca'da ''üç etkili'' veya ''üç amaçlı'' anlamına gelen Santoku, geleneksel bir şef bıçağıdır. Santoku Bıçağına üç amaçlı denmesinin sebebi; kesme, doğrama ve dilimle tekniklerinin tümünde verimli olmasıdır.
Santoku, üretilirken dizayn ve kullanım olarak bir dengeye sahip olmalıdır. Diğer bıçaklara nazaran daha düz ve keskin bir kesme stili olan Santoku Bıçağı, aynı zamanda tasarımındaki detaylarla da hem kullanıcısını koruyor hem de estetik, özgün bir görsellik yakalıyor.
Santoku bıçakları genellikle;
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊