Wok nedir? Wok'un mutfaki önemi nedir? Wok nerelerde ve hangi amaçlarla kullanılmaktadır? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı incelemeyi unutmayın!
11.11.2024Bangog’kta hemen hemen her tarif için kullanılabilen Wok tavalar, aslında ‘’derin tava’’ veya ‘’kaseye benzeyen derin tava’’ anlamına gelmektedir.
Günümüzde hemen hemen her mutfakta karşımıza çıkabilecek Wok, genellikle demirden yapılan, yuvarlak tabanlı ve pişirme bakımından oldukça çeşitli bir tava türüdür.
Yuvarlak tabanı ve derin yapısı sayesinde yakıtın hızlı tükendiği ya da az bulunduğu durumlarda, malzemeleri birbirleriyle karıştırarak hızlı bir şekilde kızartmak veya pişirmek için kullanılır.
Derin yağda kızartma, tütsüleme, poşe ya da haşlama gibi ağır ateş gerektiren pek çok pişirme tekniğinde tercih edilen Wok’un, kullanımındaki en önemli özelliği, ısıyı eşit bir şekilde dağıtarak tüm malzemelerin aynı anda pişmesini sağlamaktır.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊