Dilimize Fransızca'dan girmiş olan Torchon (Torşon) nedir? Torşon mutfaklarda hangi amaçla ve nerelerde kullanılmaktadır? Tüm detayları öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!
11.09.2024Torchon (Torşon) Nedir?
Dilimize Fransızca'dan giren bu kelime aslında kulağa çok ilginç gelse de mutfakla ilgilenenlerin çoğunlukla kullandığı ve bildiği bir terimdir.
Torchon (torşon) temelde mutfakta sıcak materyalleri tutup taşımak için kullanılan bir bezdir. Torşon, profesyonel mutfaklarda mutfak önlüğüne iliştirilir. Her zaman kuru ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle profesyonel mutfaklarda torşonlar, bir şefin en önemli araçlarından biri olarak kabul edilmekle birlikte bu bezler asla temizlik amacıyla kullanılmaz.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊