Klarife (sade yağ) nedir? Klarife yağ nasıl yapılır ve kullanım alanları nerelerdir? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı incelemeyi unutmayın!
08.10.2024Klarife (Sade Yağ) Nedir?
Tuzsuz tereyağının çok kısık ateşte kaynama noktasına ulaşmasıyla içindeki su buharlaşır. Yüzeye çıkan süt parçacıkları ise dibe çöktükten sonra tülbent ile süzülür. Bu işlemler sonucu elde edilen yağa “Klarife” (Sade Yağ) denir.
Klarife (Sade Yağ) Yapımı:
Sade yağ genellikle daha temiz bir tat ve doku sunar, bu nedenle özellikle soslar, tatlılar ve hamur işlerinde tercih edilmektedir.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊