Boyozun tarihi ve kültürel önemi, onu sadece bir yiyecek olmanın ötesine taşır. Bu eşsiz tat, dostluk ve paylaşımın sembolüdür. Peki, boyozun tarifindeki en önemli sır nedir? Nasıl olur da her lokmada İzmir’in sıcaklığını hissedersiniz? İşte detaylar…
24.03.2020Tam 41 yıllık bir geçmiş...
Musevi ustaların yanında çıraklıkla bu işe başlayan İrfan Bey, rahmetli babasından geçen yetenekle geleneğe dönüşen bu lezzeti, İzmir'de bir marka haline getirmeyi başarmış bir isimdir.
Yıllar önce İzmir ilinde sadece İkiçeşmelik ve Agora’da bilinen boyoz, Alsancak Dostlar Fırını’nın kuruluşuyla ve İrfan Akar’ın başarısıyla tüm İzmirlilere benimsetilmiş gerçek bir lezzettir.
İrfan Akar işine öylesine bağlı ki, babasının emaneti özel boyoz tarifine sahip çıkarak, yeni çeşitleriyle bırakın İzmir’i dünyaya açılmaya devam ediyor…
Şimdilerde İzmir Yelki’de bulunan boyoz tesisinde, İzmirli’nin ağız tadı yerinde olması adına üretilen boyozlara her geçen gün yenisi ekleniyor ve 40’ın üzerinde çeşide yer veriliyor. Bu başarı öyküsünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanımanızı ve çıtır çıtır boyozlarından tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!
https://www.kisikates.com.tr/lezzet-avcilari/alsancak-dostlar-firini-izmir-578
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!
Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...
Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…