Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Fehmi Samancı kimdir? Kısık Ateş’in uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın eğitim ve iş hayatındaki kariyer yolculuğuna gelin birlikte göz atalım.
07.10.2022Türk mutfağının önde gelen yetenekli isimlerinden Fehmi Samancı, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezuniyeti sonrası, 2003 yılında Northern Virginia Community College’da mutfak sanatları eğitimini tamamlamıştır. Ruby Tuesday (VA,US), La Madeleine Country French Cafe (DC,US), Kanyon Konyalı Lokantası ve İstanbul Marriott Hotel Asia Orange Restaurant gibi yerlerde restoran müdürlüğü, yardımcı aşçı, baş aşçı gibi farklı pozisyonlarda çalışarak günden güne kendini bu alanda geliştirmiştir. 2008-2011 yılları arasında Istanbul Culinary Institute’de eğitmen şef olarak görev almıştır. 2011 yılında ise, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde, öğretim görevlisi şef olarak çalışmaya başlamıştır. 3 sene sonra, D.ream Akademi’de yönetici şef olarak görev almış olan Samancı, 2018 Nisan ayına kadar D.ream Akademi’de çalışmaya devam etmiştir. Buradaki görevine devam ettiği sırada, 2016 yılında Ortaköy Capricorn Restaurant açılışını yapmıştır.
Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Samancı, Mayıs 2018 yılında USLA Akademi Şefi olarak bir süre kariyerine devam etmiştir. Bununla birlikte, Hadi Pişirelim Tv programında sunucu şef olarak çalışmalar yapmıştır.
Başarılı şef Fehmi Samancı, 2019 yılından beri en özel tarifleriyle ve eğitici videolarıyla Kısık Ateş platformunda aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Samancı, markalara danışmanlık yaparak çalışmalarını sürdürmektedir.
Kısık Ateş’in uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın, başta gastronomi öğrencileri olmak üzere profesyonel şef adaylarına yönelik hazırlamış olduğu 100’e aşkın birbirinden özel; geleneksel Türk tariflerinden modern tariflere, temel aşçılık eğitiminden ileri seviye aşçılık eğitimlerine kadar birçok içeriği, her hafta aralıksız olarak tüm detaylarıyla Kısık Ateş’te sizlerle buluşturuyor.
Temel Aşçılık Eğitimi videolarının tamamına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.
Temel Aşçılık Eğitiminde Yer Alan Bazı Konu Başlıkları:
Geleneksel Türk Mutfağı Akademi eğitiminde yapılan tüm tariflere ulaşmak için linki tıklayınız.
Uzman Şef Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş platformunda en beğenilen geleneksel tariflerinden bazıları şöyledir:
İrmik Helvası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/irmik-helvasi-1471
Bulgur Pilavı Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/bulgur-pilavi-1418
Et Sote Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/et-sote-1452
Sulu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sulu-kofte-1462
Papaz Yahnisi Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/papaz-yahnisi-1340
Hünkar Beğendi Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/hunkar-begendi-1342
Düğün Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/dugun-corbasi-1-1247
Kadınbudu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kadinbudu-kofte-tarifi-1314
Aşure Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/asure-tarifi-1480
Sulu Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sulu-kofte-1462
Kağıt Kebabı Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kagit-kebabi-1459
Mutancana Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kuzu-mutancana-1447
Pilav Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/sade-pirinc-pilavi-1414
Hasanpaşa Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/hasanpasa-kofte-1308
Şekerpare Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/findikli-sekerpare-1476
Düğün Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/dugun-corbasi-1-1247
Tutmaç Çorbası Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/tutmac-corbasi-1256
Zeytinyağlı Dolma Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/zeytinyagli-dolma-ici-1465
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/zeytinyagli-cali-fasulye-1376
Izgara Kuzu Ciğer Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/kuzu-ciger-izgara-1367
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/yogurtlu-sis-kebap-1360
İzmir Köfte Tarifi: https://www.kisikates.com.tr/tarif/izmir-kofte-tarifi-1294
Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş platformunda kaleme aldığı blog yazılarından bazıları da aşağıdaki gibidir:
Balık, Deniz Mahsulleri Çeşitleri ve Tazeliği Anlamak
Kümes Hayvan Etlerinin Yapısı, Bölümleri ve Tazeliği Anlamak
Kırmızı Etlerin Yapısı, Bölümleri ve Tazeliği Anlamak
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Gastronomi’de eğitimin yeri nedir?
Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...
Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.