Kısık Ateş
Blog

Cezerye'nin Hikayesi

Cezeryenin kökenini merak ediyor musunuz? Hem tarihi hem de lezzetiyle cezeryeye dair her şeyi öğrenmek için yazımızı mutlaka inceleyin!

Cezerye'nin Hikayesi
Paylaş
  • 2B
  • 15
  • Kaydet

Cezerye’nin Hikayesi

Mersin ve Adana bölgesinin meşhur tatlılarından Cezerye, Arapça kökenli bir kelime olup ‘havuç’ anlamına gelmektedir.

Cezerye’nin Lokman Hekim’in yaşadığı dönemlerde, Lokman Hekim’in hastalarına şifa niyetine yaptığı bir ilaç olduğu belirtilir. Rivayete göre Lokman Hekim, ana malzemesi havuç olan bu karışıma türlü bitki ve baharatlar ekler.

İçeriğindeki bileşenlerle hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlı olan Cezerye, yüzyıllardır keyifle tüketilen yöresel bir lezzete dönüşmüştür.

Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

Fıstıklı Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sezar Salatasının Hikayesini Biliyor Musunuz?

Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!

22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaçın Tarihçesi

Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...

51B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

172B Görüntüleme