Cezeryenin kökenini merak ediyor musunuz? Hem tarihi hem de lezzetiyle cezeryeye dair her şeyi öğrenmek için yazımızı mutlaka inceleyin!
24.10.2024Cezerye’nin Hikayesi
Mersin ve Adana bölgesinin meşhur tatlılarından Cezerye, Arapça kökenli bir kelime olup ‘havuç’ anlamına gelmektedir.
Cezerye’nin Lokman Hekim’in yaşadığı dönemlerde, Lokman Hekim’in hastalarına şifa niyetine yaptığı bir ilaç olduğu belirtilir. Rivayete göre Lokman Hekim, ana malzemesi havuç olan bu karışıma türlü bitki ve baharatlar ekler.
İçeriğindeki bileşenlerle hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlı olan Cezerye, yüzyıllardır keyifle tüketilen yöresel bir lezzete dönüşmüştür.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!
Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...
Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…