Kısık Ateş
Blog

Cacığın Hikayesi

Yazın en serinletici başlangıçlarından biri olan cacıksız bir Türk mutfağı düşünemiyoruz! Peki cacık kelimesinin kökenini ve ilk nasıl kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? İşte detaylar…

Cacığın Hikayesi
Paylaş
  • 2B
  • 14
  • Kaydet

Cacığın Hikayesi

Cacık, Türk mutfağının vazgeçilmez soğuk meze ve salatalarından biridir. Yoğurt, su, sarımsak, salatalık ve zeytinyağı ile hazırlanan ferahlatıcı bir lezzettir. Genellikle yemeklerin yanında serinletici bir eşlikçi olarak tüketilir.

Farsça jāj "çeşitli yemeklik yabani otlara verilen ad, kendinden yetişen her tür nebat" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Tarihte kelimenin kullanıldığı yazılı ilk kaynaklardan Seyahatname’de ‘’yemeğe katılan bir ot’’ anlamında kullanılmıştır.

Her yemeğin yanına yakışan bu lezzetli başlangıcın ana malzemeleri yoğurt, salatalık ve tuz olsa da farklı baharatlar, nane, sarımsak gibi malzemelerle de çeşitlendirilmektedir.

Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sezar Salatasının Hikayesini Biliyor Musunuz?

Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!

22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaçın Tarihçesi

Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...

51B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

172B Görüntüleme