Fransızca’dan dilimize girmiş olan Blanch etmek (şok haşlama tekniği) nedir? Blanch tekniği aşamaları nelerdir? Tekniğin tüm detaylarını ve uygulama aşamalarını öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!
16.09.2024Blanch Etmek Nedir?
Blanch etmek temel olarak bir ön pişirme yöntemidir. Fransızca’dan dilimize giren sözcüğün anlamı ‘’ağartma, beyazlatma’’dır. Şok hoşlama veya ön haşlama olarak da geçen bu yöntemin amacı gıdaların renginin ve besin değerlerinin korunmasını sağlamaktır.
Besinler haşlanmış sudan çıkar çıkmaz buzlu bir suya konulur. Böylece şoklamanın etkisiyle besinin parlaklığı, rengi ve besin değerleri muhafaza edilir. Blanch etme yöntemi sebzelerin rengini korumak ve diri olmasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir.
Blanch işlemi genellikle şu adımları içerir:
Kaynar Suya Daldırma: Sebzeler veya diğer malzemeler kaynar suya kısa bir süre daldırılır.
Soğuk Suda Şoklama: Hızla soğuk suya alınarak pişirme süreci durdurulur ve sebzelerin pişmiş olmaması sağlanır.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...
Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊