Paella Valenciana Deniz Mahsullü Paella
(iki kişilik- 50 dakika)
130 gr Arborio Pirinç
Biraz Zeytinyağı
Safran
Zerdeçal
Soğan
Kırmızı toz biber
Domates sos
Balik suyu
60 gr Halka şeklinde doğranmiş kalamar
4 adet TemizlenmişJumbo karides
6 adet 11/15 boy karides
5 adet kum midyesi
5 adet midye
Üzeri için ;
Doğranmiş Maydanoz
Yeşil misket limonu
Yapılışı ;
1-Sırasıyla zeytinyağı , soğan , kalamar , safran firinlanabılır tavaya alınır ve sotelenir sonrasında üzerine pirinç ,tuz , karabiber ,kırmızı toz biber ve zerdeçal eklenir ve orta ateşte kavrulur .
2- İyice kavrulan malzemelerin üzerine domates sos eklenir bütün malzemeler birleştirilir
3- Bütün Malzemelerin üzerini geçecek şekilde balık suyu eklenir ve kısık ateşe alınır.
4- Karidesler midyeler üzerine güzelce yerleştirilir ve pirinçler bütün suyunu çekene kadarocakta kalır ardından yaklaşık 8-10 dakika 180 derecefırına alınır
5- Fırında pirinçler suyunu iyice çekinceye kadar tutulurve servisten önce üzerine zeytinyağı , maydanozve misket limonu yerleştirilir ve Paellayemeye hazir
Afiyet Olsun
Gratinated Penne with Tomato Sauce (For 2)
250 gr Penne Pasta
180 gr Tomato Sauce.(Tomato Sauce Recipe ⬇️)
20 gr Parmesan Cheese
15 gr butter
4pcs Basil Leaves
50 gr Mozzarella Cheese or Fresh kashar cheese
Quarter Shallot
Some olive oil
For Tomato Sauce
5 pcs Big tomatoes
1 pcs White Onion
20 grm Olive Oil
5 pcs Basil Leaves
2 grm black pepper
Salt as u like
Sauteé onions with olive oil and add tomatoes then boild about 20 minutes . Then add basil leaves and make thoroughly pure with hand binder . And pass through the fine striner. Your sauce ready to use now.
Lets do the pasta ;
1- First of all Heat the pan and add olive oil , when olive oil became hot add the shallots and start to sauteé
2- Add your tomato sauce to the pan then let it boil
3- Add boiled pasta to the pan mix it well
4- This step we will add parmesan , butterand basil then mix it well
5- Last Step take pasta to the serving plate and pour pizza mozzarella cheese to the top of pasta and place in the oven until cheese get gratinated.