Kısık Ateş
Batuhan Yener
Batuhan Yener
Sous Chef De Cuisine

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


İş Deneyimleri

Aura Hospitality Qatar - Sous Chef De CuisineOcak 2017- Şubat 2020
IL RICCIO RESTAURANT BODRUM - Chef de PartieMart 2016- Ekim 2016
Verde Karaköy - Chef De PartieTemmuz 2015- Şubat 2016

Okul Bilgileri

İstanbul Arel Üniversitesi - AşçılıkEylül 2013- Mayıs 2015
Batuhan Yener
Batuhan Yener
Sous Chef De Cuisine
5 yıl önce

Paella Valenciana Deniz Mahsullü Paella
(iki kişilik- 50 dakika)

130 gr Arborio Pirinç
Biraz Zeytinyağı
Safran
Zerdeçal
Soğan
Kırmızı toz biber
Domates sos
Balik suyu
60 gr Halka şeklinde doğranmiş kalamar
4 adet TemizlenmişJumbo karides
6 adet 11/15 boy karides
5 adet kum midyesi
5 adet midye

Üzeri için ;
Doğranmiş Maydanoz
Yeşil misket limonu

Yapılışı ;
1-Sırasıyla zeytinyağı , soğan , kalamar , safran firinlanabılır tavaya alınır ve sotelenir sonrasında üzerine pirinç ,tuz , karabiber ,kırmızı toz biber ve zerdeçal eklenir ve orta ateşte kavrulur .
2- İyice kavrulan malzemelerin üzerine domates sos eklenir bütün malzemeler birleştirilir
3- Bütün Malzemelerin üzerini geçecek şekilde balık suyu eklenir ve kısık ateşe alınır.
4- Karidesler midyeler üzerine güzelce yerleştirilir ve pirinçler bütün suyunu çekene kadarocakta kalır ardından yaklaşık 8-10 dakika 180 derecefırına alınır
5- Fırında pirinçler suyunu iyice çekinceye kadar tutulurve servisten önce üzerine zeytinyağı , maydanozve misket limonu yerleştirilir ve Paellayemeye hazir

Afiyet Olsun

user feed images
user feed images
Batuhan Yener
Batuhan Yener
Sous Chef De Cuisine
5 yıl önce

Gratinated Penne with Tomato Sauce (For 2)
250 gr Penne Pasta
180 gr Tomato Sauce.(Tomato Sauce Recipe ⬇️)
20 gr Parmesan Cheese
15 gr butter
4pcs Basil Leaves
50 gr Mozzarella Cheese or Fresh kashar cheese
Quarter Shallot
Some olive oil

For Tomato Sauce
5 pcs Big tomatoes
1 pcs White Onion
20 grm Olive Oil
5 pcs Basil Leaves
2 grm black pepper
Salt as u like

Sauteé onions with olive oil and add tomatoes then boild about 20 minutes . Then add basil leaves and make thoroughly pure with hand binder . And pass through the fine striner. Your sauce ready to use now.

Lets do the pasta ;
1- First of all Heat the pan and add olive oil , when olive oil became hot add the shallots and start to sauteé
2- Add your tomato sauce to the pan then let it boil
3- Add boiled pasta to the pan mix it well
4- This step we will add parmesan , butterand basil then mix it well
5- Last Step take pasta to the serving plate and pour pizza mozzarella cheese to the top of pasta and place in the oven until cheese get gratinated.

user feed images
user feed images