Kısık Ateş
Bahar Güzli Çağlıcan
Bahar Güzli Çağlıcan
Chef Sculptor

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi - Heykel Ana Sanat DalıEylül 1990- Haziran 1995
6 ay önce

TARHANA ÇORBASI 🧿

Malzemeler
1 kase toz tarhana
5 su bardağı su
1 adet domates
3 adet kuru biber
4 dal taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Tencerede tereyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2 dk. kavurun.
Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
Son olarak üzerine soğuk suyu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
Kuru biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tercih ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra, taze nane dalları ekleyip sıcak olarak, kurutulmuş kıtır ekmekle servis edin.
Afiyet olsun.

user feed images
bir yıl önce

KAYSERİ YÖRESİŞEBİT (Yağlama)

Malzemeler
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
Az zeytinyağ
1 paket hazır lavaş
Kimyon ve Karabiber

Yapılışı
Kıymayı kavurup zeytinyağ ekleyiniz. İçine sırasıyla ince kıyılmış soğanı ve domatesi ekleyip iyice pişirin. Salça ve az sıcak su ilavesi ile kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatın. Servis tabağına tavada ısıtılmış lavaş, üzerine kıymalı harç, tekrar ısıtılmış lavaş ve kıymalı harç, tüm malzemeler bitene kadar sürdürün. Sonra mantı mızı bıçakla dörde bölüp, üzerine sarımsaklı yoğurt ile süsleyin. Yağda kestirilmiş kırmızı tozbiber ile servis yapın.
Afiyet olsun

user feed images
2 yıl önce

KARNIBAHAR KÖFTESİ🧿

Malzemeler
1 küçük boy karnıbahar
1 adet yumurta
1 orta boy kuru soğan veya taze soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz
Dereotu
Aldığınca un
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Yapılışı
Karnıbaharı küçük küçük ayırıp tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kasede çatalla ezin. Rendelenmiş soğan veya ince kıyılmış taze soğan, ince doğranmış yeşillikler, un, yumurta. Ekmek içi ve baharatlar la köfte hamuru şeklinde yoğurun ve yuvarlak köfteler yapıp pankek tavasında pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

user feed images
2 yıl önce

Kuru Patlıcan Yemeği🧿

Malzemeler
350 gr kuru patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı bulgur
Bir kaç diş sarımsak
Zeytinyağ

Yapılışı
Kuru patlıcanları bir süre suda bekletip tuzundan arındırın. Zeytinyağda kavurduğunuz soğana, ince kıyılmış domates ve salçayı ekleyip, patlıcanları da atıp sarımsak, bulgur ve sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pişirin. Bakır tabakta servis yapın ve taze feslikanla süsleyin.
Afiyet olsun.

user feed images
2 yıl önce

Antalya Piyazı🧿

Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1 adet haşlanmış yumurta,
1 adet domates,
1 adet beyaz soğan,
1 tutam kıyılmış maydanoz,
1 kahve fincanı zeytinyağ.
Sos
2 yemek kaşığı haşlanmış, ezilmiş püre kuru fasulye,
1çay bardağı tahin,
1 çay bardağı üzüm sirkesi,
2 dişezilmiş sarımsak,

Yapılışı
Salata servis tabağımız haşlanmış, suyu süzülmüş kuru fasulyeleri alalım. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarıve küp şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirelim. Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini çırpıp, piyazımızın üzerine gezdirelim. En son zeytinyağı da ilave edip,yumurta ve maydanozla süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

1/2 çay bardağı tahin,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 diş sarımsak,

user feed images
2 yıl önce

Menengiç Filizi Salatası 🧿

Malzemeler
Bir tutam Menengiç Filizi
Bir tutam Domates
Bir tutam Taze Soğan
Bir tutam Maydanoz
Bir tutam Taze Nane
Bir tutam Tuz
Zeytinyağ ve Nar Ekşisi
Yapılışı
Tüm malzemeleri yıkayıp, doğrayalım. Bir salata karıştırma kasesinde harmanlayıp, zeytinyağ ve nar ekşisi ilavesiyle servis tabağına aktaralım.
Afiyet olsun.

user feed images