Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
İçindekiler
125g Pınar Tereyağ
0,5 Çay Bardağı Üzüm Pekmezi
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
1 Çay Kaşığı Zencefil
0,5 Çağ Kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Un
0,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Şekerli Vanilin
Yapılışı
Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin.
Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin. Hamuru üzerine koyun ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda
kalan fazla hamurları toplayın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
Turbo pişirme: 160 °C
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Salty Crisps Cookie
İçindekiler
200 g Pınar Tereyağı
85 ml Zeytinyağı
20 ml Sirke
60 g Pudra Şekeri
3 g tuz
1 yumurtanın akı
1 paket Kabartma Tozu
2,5 su bardağı un (2-3 yemek kaşığı eksik yada fazla olabilir kıvama göre)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hepsini karıştırıp unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yuvarlaklar yapıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz
Bon Appetit
Creamy Puff
Malzemeler
85 ml su
85 ml süt
70 g tereyağı
2 g tuz
3 g şeker
100 gr un
3 yumurta
İç dolgusu: Pastacı Kreması
Çikolata Sos için
100 ml krema
100 g Sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
Yapılışı:
Su,süt,tereyağı,tuz ve şekeri bir tencerede ocağa alıp eritiyoruz.
Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz.
3 dakika pişirdikten sonra hamurumuzu alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz.
Sıkma torbasına doldurduğumuz hamuru fırın tepsisine sıkıyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan 5 dakika dinlendiriyoruz.
Çikolata sos için benmari usulü erittiğimiz çikolataya krema ekleyerek karıştırıyoruz.
Ekmek bıçağıyla kestiğimiz hamurların içine çikolata sos ve pastacı kremasını ekleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Bon Appetit
Fluffy Cookie
2 yumurta
85 gr toz şeker
175 gr un
85 ml sıvı yağ
16 gr kakao
Vanilya
Kabartma tozu
100 gr damla çikolata
Üzeri için pudra şekeri
Yumurta ve şekeri beyaz kremamsı kıvama gelene kadar önce düşük sonra yüksek hızda çırpıyoruz. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Unu yavaş yavaş elleyerek spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurun ele yapışan bir kıvamı olması gerekiyor. Ardından damla çikolatalarımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Buzdolabında 2 saat dinlenen hamurumuza şekil verip üzerini pudra şekeri ile kaplıyoruz, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 13 ila 15 dakika arası pişiriyoruz.
Bon appetit