Kısık Ateş
Tarif

Cream Puff Tarifi

Klasik bir Fransız lezzeti; Cream Puff! Fransız tatlısı kremalı puf tarifi nasıl yapılır? Kremalı puff hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Nefis iç dolgusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cream Puff Tarifi
approved
Paylaş
  • 28B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
85 ml su
80 ml Pınar Süt
Pınar
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 g tuz
3 g toz şeker
100 g un
3 adet yumurta
İç Dolgusu:
pastacı kreması
Çikolata Sos için:
100 g sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
100 ml Pınar Krema
Pınar
Üzeri için:
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz.
  • 3 dakika pişirdikten sonra hamurumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Sıkma torbasına doldurduğumuz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan 5 dakika dinlendiriyoruz. Tamamen soğuması için tel ızgara üzerine alıyoruz.
  • Çikolata sos için: benmari usulü erittiğimiz sütlü ve bitter çikolataya kremayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ekmek bıçağıyla kestiğimiz hamurların içini çikolata sos ve pastacı kreması ile doldurup üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Amine Tombul
Amine Tombul
Brand Consultant
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Şeftalili Sufle Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Külah Pasta Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (18)

Esra Pehlivan
· 19.03.2021

Harika bir tarif yaptım keşke fotoğraf paylaşabilsem ben pastacı kreması kendim yaptım👌bir de içine çilek koydum görseli de tadı da şahane oldu tarif için teşekkürler👍🏻

Uzman Amine Tombul bu yorumu beğendi
Amine Tombul
· 19.03.2021

Afiyet olsun❤️❤️

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

Merhaba pataşu hamuru yaparken sadece su kulansam olur mu

Uzman Amine Tombul bu yorumu beğendi
Amine Tombul
· 26.04.2021

Süt kıvam ve lezzet katıyor sadece su ile denemedim hiç :)

Ayşegül Kuruca
· 31.05.2021

Merhaba 🌸 acaba fanlı mı fansız mı fırında pişireceğiz

Uzman Amine Tombul bu yorumu beğendi
Amine Tombul
· 01.06.2021

Turboda pişirdim☺️

Ayşegül Kuruca
· 01.06.2021

Teşekkürler 😊