- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi
Tarif
Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi
Pratik ve Lezzetli Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı kavurması tarifi, hızlı bir şekilde hazırlanabilen ve her öğünde keyifle tüketilebilen muazzam bir sebze yemeğidir. Sağlıklı ve doyurucu özellikleriyle ön plana çıkan bu tarif, kahvaltılarda, öğle veya akşam yemeklerinde sofranıza lezzet katacak. Yumurtaların eklenmesi, yemeğe özel bir dokunuş katarak protein açısından zenginleştirir. Şimdi birlikte bu harika lezzetin nasıl yapıldığını keşfedelim…
30 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tava
Paylaş
- 8B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
25 g biber salçası
2 demet pazının sap kısımları
2 adet büyük boy yumurta
yeteri kadar tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pazının sap kısımlarını iyice yıkayın ve doğrayın.
- 2Soğanı küp şeklinde doğrayın.
- 3Orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve 3-4 dakika boyunca soğanları kavurun. Ardından doğranmış sivri biberleri ekleyin.
- 4Kavrulan soğanlara, biber salçasını ekleyip bir süre daha kavurun. Daha sonra pazı saplarını ilave edin.
- 5Yeteri kadar tuz serperek lezzetlendirin.
- 6Tavanın kapağını kapatın ve 10-15 dakika kadar pişirmeye bırakın.
- 7Son olarak yumurtaları kırın, karabiber ekleyin ve yumurtalar pişene kadar bekleyin.
- 8Yumurtalı pazı kavurması tarifi hazır. Dilerseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.