- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Tarif
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Buram buram Anadolu kokulu enfes tarhana çorbası tarifi. Yoğurtlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 20B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tarhana
30 g biber salçası
15 g kuru nane
15 g toz kırmızı biber
5 adet tost ekmeği
10 g pul biber
5 g karabiber
5 g tuz
60 ml zeytinyağı
1000 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede erittiğiniz tereyağında biber salçasını kavurun.
- 2Ayrı bir kapta 200 ml su ile karıştırarak erittiğiniz tarhanayı, kavrulan salçaya ekleyin.
- 3800 ml su daha ekleyerek baharatları ve tuzu katın.
- 4Sürekli karıştırarak kaynattığınız çorbanın altını kısarak 4- 5 dakika daha kaynatmaya bırakın.
- 5Kıtır ekmekler için tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
- 6Zeytinyağı ve baharatlar ile marine edin.
- 7Önceden ısıttığınız 200 derecede ayarlanmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
- 8Kaselere aldığımız çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt koyun ve yanında kıtır ekmekle sunun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
60 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.