Kısık Ateş
Tarif

Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi

Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün! Tavuk göğsü kazandibi tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü tavuk göğsü kazandibi tatlısı için hemen tıklayın.
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
Paylaş
  • 76B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 litre Pınar Süt
Pınar
500 ml Pınar Krema
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
150 g haşlanmış tavuk göğsü

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz. Pirinçler şiştiği ve blender'dan geçirirken ıslattığımız suyu kullandığımız için, 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde etmiş olacağız.
  • Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
  • Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
  • Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yoktur. Kısık ateşte 10 dakika pişirilmesi yeterlidir, bu sürede eşit şekilde dibi yanacaktır.
*Tarif, 43 cm çapında sini tepsi kullanılarak verilmiştir.
*Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz, daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan geçirirken ıslattığımız suyu kullandığımız için, 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Geleneksel Keşkül Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Ecem Pehlivan
· 27.05.2019

Güzel bir tarif teşekkürler!

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.10.2019

Biz teşekkür ederiz :)

Doğukan Sarıbaşak

Simit Ocak yoksa bir oneriniz var mı?

Batuhan KATIRCI
· 27.05.2024

Bu tavukgogsu degil sanki de kazandibi degil mi?

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 30.05.2024

Merhaba. Tavuk göğsü tatlısının kazandibi tatlısı gibi altının yakılmasıdır.