Kısık Ateş
Tarif

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi

Türk kahvesi aslında sadece kahve, su ve isteğe bağlı olarak şekerle yapılır. Ancak son dönemde farklı bir kahve lezzeti arayanların tercihi sütlü Türk kahvesi oluyor. Peki bol köpüklü sütlü kahve nasıl yapılır? İşte tam kıvamında sütlü Türk kahvesi tarifi…
10 Dakika
2 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Kısık Ateşte
Sütlü Türk Kahvesi Tarifi
Paylaş
  • 167B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
140 ml Pınar Süt
Pınar
16 g Türk kahvesi

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki sütü bakır bir cezveye alıp ocağa koyun.
  • Üzerine kahveyi ekleyip bir kere karıştırın ve bırakın.
  • Kısık ateşte yavaş yavaş köpürmesini bekleyin.
  • Kahvenin köpüğü oluşunca fincanlara pay edin.
  • Kahvenin kalanını yeniden bir taşım kaynatın. Yeniden fincanlara paylaştırın ve sütlü Türk kahveniz hazır! 😊
  • Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Porsiyon miktarına uygun boyutta cezve kullanın.
*Bu ölçüler 2 kişilik sade kahve içindir. Kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz.
*Orta şekerli kahve için 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
*Şekerli kahve için 2 tatlı kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Koray Erdoğdu
Koray Erdoğdu
Barista Eğitmeni
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Espresso Con Panna Tarifi
10 Dakika
1 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Flat White Tarifi
10 Dakika
1 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü İngiliz Çayı Tarifi
64B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık. ( fincan takımı çok güzelmiş )..

Kısık Ateş
· 02.06.2021

Çok teşekkürler Tezcan Hanım 🙏👏😍

İnce Dokunuşlar
· 09.06.2021

Şefim kahveleri bol köpüklü yapmamiz için ne yapmaliyiz🙁😊

Kısık Ateş
· 09.06.2021

Merhaba, doğru ölçülerde hazırladığınız kahveyi ateşe koymadan sadece bir kez karıştırıp ağır ateşte pişmesini beklemeniz yeterli 👏😊

Sudenaz Chef
· 28.06.2021

♥️