- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Pancar Cipsi Tarifi
Tarif
Pancar Cipsi Tarifi
Bu lezzete bayılacaksınız! Pancar cipsi nasıl yapılır? Kırımızı pancardan cips nasıl yapılır? Sağlıklı ekşi kremalı pancar cipsi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere, Derin yağda kızartma
Paylaş
- 16B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kırmızı pancar
2 litre Abalı Ayçiçek Yağı
5 g tuz
5 g soğan tozu
5 g sarımsak tozu
5 dal frenk soğanı
Nasıl Yapılır?
- 1Pancarların kabuklarını soyduktan sonra olabildiğince ince ince dilimleyin.
- 2Dilimlenmiş pancarları kızgın ayçiçek yağında çıtır olana kadar kızartın.
- 3Fazla yağını almak için havlu kağıt serili bir tepsiye alın.
- 4Ayrı bir kapta; ekşi krema, tuz, soğan tozu, sarımsak tozu ve kıyılmış frenk soğanlarını çırpın.
- 5Hazır olan ekşi kremalı sosu pancar cipsinin üzerine dökerek ve ince kıyılmış frenk soğanlarıyla süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
*Sarımsak tozu yerine taze sarımsak kullanabilirsiniz.
*Pancarları dilimlemek için mandolin makinesi kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.