- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Nohut Unlu Pankek Tarifi
Tarif
Nohut Unlu Pankek Tarifi
Nohut unlu pankek, benim çok sevdiğim kahvaltı tariflerinden biridir. Pankek yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
1 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g nohut unu
1 adet yumurta beyazı
100 ml şişe soda
12 yaprak ıspanak
3 g hindistan cevizi yağı
tuz
Üzeri için:
1 adet poşe yumurta
chia tohumu
Nasıl Yapılır?
- 1Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra buzlu suda 1 dakika kadar bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atıp 3 dakika haşlayın. Süzüp tekrar buzlu suyun içine alın. 1 dakika sonra mutfak robotuna aktarıp püre haline getirin.
- 2Yumurta beyazını çırpın ve kabarmasını sağlayın ardından sodayı ekleyin.
- 3Nohut unu ve bir tutam tuzu bir kapta harmanlayın. Ispanak püresini ekleyin. Kabartılmış yumurta beyazını bu karışıma yedirin ve iyice karıştırın.
- 4Döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca Hindistan cevizi yağını ilave edin.
- 5Ispanaklı pankek hamurundan küçük bir kepçe kadarını alıp tavaya dökün. Çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde hamuru yayın. Her iki tarafını pişirin.
- 6Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.
- 7Pankekleri servis tabağına aktarın. Üzerine poşe yumurtayı yerleştirin, chia tohumu serpin. Hemen servis yapın.
Püf Noktası
Enerji: 203,8 kalori
Karbonhidrat: 21,3 g
Protein: 16,8 g
Yağ: 5,4 g
Lif: 3 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.