- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
Tarif
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
İçinde irmik, dışında ise çıtır kadayıfla sarılmış lezzetli bir muhallebi tarifi... Labneli irmik muhallebisi tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
10 g vanilya
40 g tel kadayıf
140 g irmik
Nasıl Yapılır?
- 1Tencereye labne, süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
- 2Hazırlanan muhallebiyi uygun bir kalıba koyun.
- 3Buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın.
- 4Tel kadayıfı tereyağında hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- 5Biraz şeker ekleyip tel kadayıflar kızarana kadar kısa bir süre daha pişirin.
- 6Buzdolabındaki muhallebiyi çıkarıp pişirdiğiniz tel kadayıfları üstüne ve kenarlarına bulayarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.