- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Kuşkonmazlı Frittata Tarifi
Tarif
Kuşkonmazlı Frittata Tarifi
İtalyan omleti Frittata ile karşınızdayım. Kuşkonmazlı Frittata tarifi nasıl yapılır? Kremalı kuşkonmazlı frittata yapmanın püf noktaları nelerdir? Fırında Kuşkonmazlı Frittata tarifi için tıklayın!
30 Dakika
2-4 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 18B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g kuşkonmaz
6 adet yumurta
7-8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber
2 adet yeşil taze soğan
30 g zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
- 2Kuşkonmazların saplarındaki sert kısımları keserek alın. Derince bir tencerede, kaynar ve tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Rengini korumak için buzlu suya alıp hızlıca soğutun.
- 3Haşlanmış kuşkonmazların yarısını bütün olarak ayırın. Diğer yarısını 1 cm uzunluğunda silindir şeklinde doğrayın.
- 4Geniş bir kasede 6 adet yumurta, krema, Pınar Beyaz, tuz ve karabiberi hafifçe çırpın. İnce doğranmış yeşil soğan ve doğranmış kuşkonmazları da ilave edip karıştırın.
- 5Fırına girebilecek orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyip orta ateşte tavayı ısıtın. Yumurta karışımını tavaya ilave edin, kenarları katılaşmaya başladığında büyük bir tabağa aktarın. Tabakta, ayırdığınız kuşkonmazları üzerine yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış fırında, ortası tamamen pişene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
- 7Kuşkonmazlı Frittata’nız hazır, dilimleyerek ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.