Kısık Ateş
Tarif

Kurutulmuş Ahtapot Tarifi

Profesyonel mutfaklarda ve fine dining restoranlarda uygulanan ahtapot kurutma ve pişirme teknikleri nelerdir? Peki, kurutulmuş ahtapot ızgarada nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Ahtapotun yanına yakışan sosların başında gelen leziz kapya biberli kremalı sos tarifi nasıl yapılır? Ahtapot nasıl servis edilir? İşte detaylar...
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava, Kurutma
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
Paylaş
  • 8B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kol ahtapot
150 g kapya biber
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml Pınar Krema
Pınar
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Ahtapot kollarını ilk etapta 5’er dakika boyunca sert bir cisim ile dövüyoruz.
  • Ardından konveksiyonel fırında 60°C ventil açık pozisyonda üzerine gelişigüzel tuz atarak 3 gün boyunca kurumaya bırakıyoruz. Servis ederken sadece ısıtmak amacıyla ızgara yardımı ile ısıtıyoruz.
  • Kapya kreması için kapya biberleri ikiye bölerek iç çekirdeklerini çıkartıyoruz. Sarımsağı doğruyoruz. Bir tavada tereyağını eritip biber ve sarımsakları 5 dk boyunca soteliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.
  • Bütün malzemeleri Thermomix yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kıvamına göre su ilavesi yapabiliriz.
  • Hazırladığımız püreyi bir tülbent yardımı ile süzerek 1 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Hazır olan kapya kremasını bir servis tabağına alıyoruz ve ahtapot kollarını yerleştirerek servis ediyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
4.3
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
71B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 03.05.2023

Bunu denicem şef 👍

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi