- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Koruk Ekşili Endivyen Salatası Tarifi
Tarif
Koruk Ekşili Endivyen Salatası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü asma yaprağı. Asma yaprağının saplarını kullanarak enfes bir salata tarifi hazırlayacağız. Sürdürülebilir bir tarif olan asma yaprağıyla çok sağlıklı bir endivyen salatası yapacağız. Bu tarif, hem lezzetli hem de çevre dostu bir yemek hazırlamak isteyenler için harika bir seçenektir. Detayları öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
25 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 8B
- 37
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Salata Sosu için:
10-15 adet asma yaprağı sapı
1/2 adet limon suyu
40 ml zeytinyağı
1-2 tutam tuz
Salata için:
250 g karışık endivyen ve maskolin yeşillikleri
25-30 g tane mısır
kızarmış ekmek dilimleri
Nasıl Yapılır?
- 1Salata sosu için bir kapta asma yaprağı sapları, limon suyu, zeytinyağı, ekşi krema ve tuzu rondodan çekerek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- 2Karışık yeşillikleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Servis tabağına alın. Mısır tanelerini üzerine ilave edin. Cheddar peynir dilimlerini salatanın etrafına yerleştirin. Son olarak salata sosunu gezdirip, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?