- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Kokoreç Beğendi Tarifi
Tarif
Kokoreç Beğendi Tarifi
Patlıcan beğendi yatağında kuzu kokoreç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g gömlek yağı
100 g kuzu badem
250 g kuzu bağırsak
Domates Sos için:
10 ml zeytinyağı
25 g domates salçası
Beğendi için:
2 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
tuz&karabiber
2 tutam Türk kahvesi
Nasıl Yapılır?
- 1Gömlek yağının içine kuzu bademleri yerleştirin.
- 2Kuzu bağırsakları yumak yapar gibi gömlek yağı üzerine dolayıp ucuna düğüm atın.
- 3Kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra temiz bir suya alın. Kaynatmış olduğunuz suyu daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletin.
- 4Patlıcanların üzerine bıçak ile delikler açıp ocak üzerinde közlemeye başlayın.
- 5Közlenen patlıcanların biraz soğumasını bekledikten sonra kabuklarını soyup bıçak ile güzelce ezin.
- 6Beğendi için: Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine dövülmüş sarımsak, köz patlıcan ve kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve Türk kahvesi ile tatlandırdıktan sonra patlıcan beğendiniz hazır. Dilerseniz bu aşamada çok az miktarda muskat rendesi kullanabilirsiniz.
- 7Domates Sos için: Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp domates salçasını kavurun. Üzerine kenarda beklettiğiniz kokoreç suyundan az miktarda ilave edin.
- 8Pişen domates sosa haşlanmış kokoreçleri ekleyip iyice pişirin.
- 9Bir servis tabağına patlıcan beğendiyi koyun üzerine pişmiş ve dilimlenmiş kokoreçleri yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?