Kısık Ateş
Tarif

Kirazlı Dondurma Tarifi

Hem yaparken hem yerken keyif alacağınız dondurma tariflerinde bugün! Pratik kirazlı ve karadutlu dondurma nasıl yapılır? Denemeye var mısınız? 🍒😋
55 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Kirazlı Dondurma Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 149
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz, çekirdekleri ve sapları ayıklanmış
250 g karadut, sapları ayıklanmış
200 g pudra şekeri
250 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Sap ve çekirdeklerinden ayrılmış kiraz ve karadutları yıkayıp bir kaba alın, üzerine pudra şekerini döküp 30 dk. bekletin.
  • Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte 20 dk. kaynamaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra krema ile beraber rondodan geçirin, bir dondurma kabına alın ve -18 derecede en az 6 saat bekletin.
  • Dondurmanızı 6 saat boyunca aralıklı olarak karıştırmanızı öneririm, buzlanma olacağından tadının daha kıvamlı ve güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Soğuk olarak tüketin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dondurmanızın daha şekerli olmasını istiyorsanız pudra şekeri oranını artırabilirsiniz.
*Bu tarifi dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Nice Cream (3 Malzemeli Muzlu Dondurma) Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Labneli Dondurma Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar (12)

Êbru Aktürk
· 29.06.2020

Ellerinize sağlık. ..

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 22.12.2020

🙏🌟🌟

Asım Çalık
· 05.07.2020

Gülçin şefim ellerinize sağlık. Bu zamanda kara dut bulmak zor. Onun yerine beyaz dut'la veya böğürtlen hatta ahududu ile yapsak, hangisi kullanmak adına tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 06.07.2020

Merhaba Asım, teşekkür ederim :)Böğürtlen, karaduthatta çilek bilekullanabilirsin hiç bir sıkıntı olmaz, ellerine sağlık şimdiden :)

Asım Çalık
· 06.07.2020

Teşekkürler

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi