- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Tarif
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Son derece lezzetli pide hamuru ile Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır? Mayalı pide hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü kolay pide hamuru: Karadeniz pidesi tadında bol kaşarlı kavurmalı pide yapımı…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml ılık su
10 g toz şeker
10 g kuru maya
600 g un
8 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pide Hamuru için: Ilık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırıp, kenara alın ve 10 dk. bekletin.
- 2Tereyağını eritin. Unu eleyin, tuzu ekleyin. Hepsini mikser kabına alın, makinenin palet ucunu takın.
- 3Ortasına mayalı karışımı dökerek düşük hızda karıştırmaya başlayın. 2 dakika sonra orta hıza alın ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar karıştırın.
- 4Toparlanan hamuru temiz bir kaba alarak üzerini örtün ve 2 katına çıkana kadar bekletin. Veya buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
- 5Kavurmayı elinizde ufalayın, başka bir kapta peyniri rendeleyin.
- 6Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın. Uzunlamasına, bir karış genişliğinde merdane yardımıyla açın.
- 7İçine 80-100 g kavurma ekleyin. Üzerine 30-50 g rendelenmiş kaşar peyniri yayın.
- 8Pidenin uçlarını yumurta beyazı ile birbirine yapıştırın ve kenarları üstüne doğru katlayın.
- 9Fırını 220°C’ye ısıtın. Fırının en alt tepsisinde, 18-20 dakika pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- 10Pişen kavurmalı pideyi dilimleyip, sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?