- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Kakaolu Pankek Tarifi
Tarif
Kakaolu Pankek Tarifi
Sağlığına önem verenlere özel, Kakaolu pankek tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 23B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35 g kara buğday unu
5-10 g ham kakao
1 tutam tuz
3 adet yumurta akı
5 ml hindistancevizi yağı
İç Malzemesi için:
rendelenmiş Hindistan cevizi
yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Buğday unu, kakao ve bir tutam tuzu harmanlayın. Yumurta ve sodayı ilave edip iyice karıştırın.
- 2Döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca hindistancevizi yağını ilave edin.
- 3Ham kakaolu hamurdan küçük bir kepçe dolusu alarak tavanın ortasına dikkatlice dökün. Çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde hamuru yayın.
- 4Hamurun üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirerek aynı şekilde pişirin.
- 5Pankek hamuru bitene dek aynı işleme devam edin.
- 6İç malzemesi için Pınar Protein Yoğurdu çırpıp sıkma torbasına aktarın.
- 7Hazırladığınız pankeklerin arasına ve üzerine istediğiniz gibi dekoratif bir şekilde sıkarak süsleyin.
- 8Üzerine isteğe göre rendelenmiş hindistancevizi ve yaban mersini serpin. Dilerseniz taze çileklerle de süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
2.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?