- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Hindistan Cevizli Üzümlü Kek Tarifi
Tarif
Hindistan Cevizli Üzümlü Kek Tarifi
Atıştırmalık tariflerde bugün! Hindistan cevizli üzümlü kek topları...
55 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g toz şeker
3 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
420 g un
5 g kabartma tozu
5 g vanilya
140 g kuru üzüm
200 g beyaz çikolata
100 g Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtaları çırpın. Süt, ekşi krema ve sıvı yağını ilave edin.
- 2Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 3En son kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
- 4Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını kalıba dökün.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında ortalama 30 dakika pişirin.
- 6Pişen keki soğumaya bırakın.
- 7Soğuyan keki bir kabın içinde ufalayın. İçine Pınar Beyaz peynir ve rendelenmiş veya ince doğranmış beyaz çikolatayı ekleyip yoğurun.
- 8Cevizden büyük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.