- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Helvai Hakani Tarifi
Tarif
Helvai Hakani Tarifi
Bu tarife bayılıyorum! Ramazan ayına özel lezzetlerden: Helva-i Hakani tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü Helva-i Hakani yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 102B
- 630
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
60 g mısır nişastası
60 g pirinç unu
100 g toz badem
40 g kabuksuz badem veya file badem
Şerbeti için:
550-600 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: süt ve toz şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
- 23 çeşit unu (un, mısır nişastası, pirinç unu) karıştırıp tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
- 3Rengi hafifçe değişince toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- 4Yaklaşık 20 dakika boyunca, rengi karamel rengi olana kadar kısık ateşte kavurun.
- 5Ardından sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
- 6Tüm şerbeti kıvam alana kadar ekledikten sonra birkaç dakika demlenmeye bırakın.
- 7Bu esnada bir tavada tüm bademleri hafifçe kavurun.
- 8Helvayı servis tabağına alıp manda kaymağı ve kavrulan bademlerle servis edin.
Püf Noktası
*Servis tabağınızı gül suyu ile silmeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?